Україна і Російська Федерація підготували План дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі, що дозволить істотно поліпшити показники в цій сфері, повідомляє прес-служба Президента України.

Як зазначив Президент Віктор Янукович під час шостого засідання Міждержавної українсько-російської комісії в Москві, реалізація плану принесе відчутні позитивні результати для цілих галузей економіки обох держав.

«Насправді реалізація цього плану дій поглибить стратегічне партнерство з багатьох напрямів і зрушить з мертвої точки реалізацію тих проектів, які ми вже давно почали, але з тих чи інших причин реалізація їх сповільнилася або припинилася», - сказав Янукович, додавши, що особливо це стосується високотехнологічних проектів в авіабудуванні, суднобудуванні, атомній енергетиці.

Президент наголосив, що ні для кого не секрет, що на сьогодні не виконано низку завдань, зафіксованих у протоколі попереднього засідання Міждержавної комісії.

Зокрема, за його словами, не узгоджені умови фінансування проекту будівництва енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС, створення спільного виробництва Ан-70.

Разом з тим, кажучи про інші сфери взаємодії, Глава Української держави зазначив, що сторони вийшли на підписання документів у сфері спрощення процедури перетину російсько-українського державного кордону.

«Такий крок, безумовно, сприятиме подальшому підвищенню інтенсивності міжособистісних, ділових і культурних контактів між українським та російським народами», - підкреслив Президент.

Також він відмітив позитивну динаміку у співпраці з гуманітарним та соціальним аспектами міждержавних відносин. Прикладом цього Віктор Янукович назвав підписання Спільного українсько-російського плану заходів щодо святкування у 2014 році 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

«Важливим результатом роботи у цьому напрямі стало затвердження в поточному році Програми російсько-українського співробітництва в гуманітарній сфері на 2013-2014 роки», - додав він, зазначивши, що документ передбачає широкий комплекс заходів щодо розвитку двостороннього діалогу з метою збереження і зміцнення традицій добросусідства і довіри між народами.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 грудня у Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна проводиться шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169