Візит Президента України Віктора Януковича в Москву допоможе Україні зберегти нормальні економічні, культурні та соціальні відносини з Росією.

Про це в коментарі телеканалу БТБ розповів директор брюссельської філії німецького Фонду Ганса Зайделя Крістіан Форстнер.

«Я думаю, це (візит Януковича. - Ред.) правильний крок для збереження нормальних економічних, культурних та соціальних відносин між Україною і Росією. Суспільства двох країн дуже пов'язані, тому проведення зустрічей між главами держав - це нормальна практика», - сказав він.

При цьому експерт звернув увагу, що в нинішніх умовах політичного протистояння масштаб такого візиту набагато ширший.

Зокрема, Форстнер зазначив, що з одного боку ЄС наполягає на підписанні Україною Угоди про асоціацію за умови реформування судової системи і звільнення політичних в'язнів, а з іншого - Росія, яка намагається наблизити її до себе.

Між тим, за його словами, між Росією та ЄС має бути спільне розуміння щодо України.

«Тому, думаю, що європейські лідери повинні прислухатися до зауважень Росії. Вони повинні спробувати поговорити з відповідальними особами в російському уряді, з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і президентом Путіним, який планує відвідати Брюссель. Вони повинні знайти надійний політичний курс і спільну мову з Росією. В інтересах всіх країн побудувати добросусідські відносини в Європі», - підсумував він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204