Доходи державного бюджету в 2013 р. склали майже 576 млрд грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу на тему «Економіка України: поточні виклики та перспективи 2014» заявив перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський.

«За 11 місяців, якщо аналізувати повністю державні сектори - і зведений бюджет, і доходи ПФУ, та інших позабюджетних фондів - надійшло 575,8 млрд грн коштів. Це реальна каса, яка здійснена за поточний період. Приріст порівняно з аналогічним періодом 2012 року становить плюс 15,6 млрд грн, або 2,8%», - сказав Мярковський.

Він зазначив, що показники, заплановані як у цілому по економіці, так і за надходженнями до бюджету, не виконуються. «Але в порівнянні з показниками фактичного надходження у минулому році, є певний приріст», - зазначив він.

В цілому, за словами першого заступника міністра фінансів, ситуація контрольована і «глобальних катастроф з виконання бюджету немає».

«Про це свідчить стан фінансування видатків державного бюджету і, зокрема, щодо соціальних виплат. Так витрати загального фонду держбюджету, оскільки це ключовий показник, профінансовані по відношенню до попереднього періоду на 6,8% більше. Тобто, ми бачимо, що надходження в цілому по державному сектору - 2,8%, а витратна частина - 6,8%. З них стовідсотково профінансовано соціальні витрати і сума цих коштів, які були спрямовані із загального фонду, складає 264,2 млрд грн. Тобто 10,5% приросту», - сказав Мярковський.

За його словами, з них найбільший приріст, порівняно з аналогічним періодом минулого року, склали витрати на соціальне забезпечення. «Загальна сума 80,8 млрд грн. І приріст порівняно з минулим роком - 25%. Тобто ми бачимо, що пріоритетом номер один у задекларованій політиці, яку проводить Президент, є соціальна складова бюджету. І це підтверджується реальними цифрами», - підкреслив Мярковський.

Він зазначив, що по місцевих бюджетах також стовідсотково виконані всі зобов'язання, що стосується трансфертів у ці бюджети. І на сьогодні, за його словами, фінансування витрат по заробітних платах здійснюється в передбачених рамках і графіках.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123