Учора, 16 грудня, в Краснодоні Луганської області 15-річний школяр повідомив про нібито замінування банку і вимагав від його співробітників гроші, повідомляє ВЗГ ГУМВС в області.

До чергової частини Краснодонського міського відділу міліції зателефонував представник відділення банку і повідомив про те, що приблизно о 15.00 невідомий віддав касиру банку записку. У записці йшлося, що банк заміновано. Касир повинен зібрати всі гроші, наявні в банку, скласти їх у пакет і передати людині, яка прийде за пакетом. У разі невиконання вимог або повідомлення в міліцію, вибуховий пристрій буде приведено в дію.

Працівниками міліції спільно зі співробітниками СБУ був оточений район, що прилягає до території банку, проведена евакуація персоналу і відвідувачів закладу, на місце прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій, фахівці вибухотехнічної служби НДЕКЦ ГУМВС у Луганській області, швидка допомога.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку спільно з працівниками СБУ встановили, що до скоєння даного правопорушення причетний 15-річний учень однієї зі шкіл, уродженець Краснодона. На допиті юнак пояснив слідчому, що гроші йому потрібні були для того, щоб подорожувати. Про наслідки своїх дій він не думав.

При проведенні перевірки приміщення банку вибуховий пристрій не виявлено. Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі від 2 до 6 років. Крім цього, батькам доведеться оплатити роботу екстрених служб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142