У рамках реформи психіатричної допомоги в Україні великим проривом стала державна закупівля медикаментів для лікування дітей з психічними розладами. Про це під час брифінгу заявив головний позаштатний дитячий психіатр Міністерства охорони здоров'я Ігор Марценковський, повідомляє кореспондент Forum'у.

«2013-й рік став знаменним у тому контексті, що вперше в історії дитячої психіатрії, принаймні в часи незалежної України, були виділені кошти на закупівлю медикаментів, психотропних препаратів для дітей з психічними розладами. Психіатрія ніколи не була пріоритетною. Вона завжди була на периферії свідомості. А дитяча психіатрія, на жаль, була на периферії свідомості загальної психіатрії»,- заявив Марценковський.

За його словами, препарати закуплені для дітей з розладами спектру аутизму на досить велику суму - в 10 мільйонів гривень.

«Це суттєво змінило ситуацію в багатьох регіонах. Тобто, справа навіть не в грошах і не в ліках, справа в тому, що значно змінилося ставлення до дитячої психіатрії», - сказав лікар.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150