Опалювальний період у цілому в країні проходить стабільно. Про це доповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник на селекторній нараді з питань забезпечення сталої роботи систем життєзабезпечення під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За словами міністра, оперативно-диспетчерська служба Мінрегіону цілодобово координує роботу регіонів щодо забезпечення сталої роботи систем життєзабезпечення населення. Налагоджено взаємодію з регіонами для оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

«Ми врахували те, що минулої зими не вистачало спецтехніки. Тому цього року закуплено 309 одиниць спецтехніки, а усього до роботи в зимовий період підготовлено понад 6,5 тис. одиниць комунальної техніки. Крім того, в регіонах укладені договори з підприємствами і організаціями всіх форм власності на залучення понад 5 тисяч одиниць додаткової спеціалізованої техніки для прибирання від снігу вулиць та доріг у населених пунктах. Ця техніка закріплена за вулицями і дорогами в населених пунктах та, у разі необхідності, готова негайно приступити до роботи», - сказав міністр.

Темник відмітив роботу комунальних служб, які, за його словами, під час снігопадів минулого тижня своєчасно розчистили вулиці і дороги в населених пунктах, забезпечили безперешкодну роботу громадського транспорту, доступ людей до робочих місць, об'єктів громадського харчування і медичного обслуговування. До жодного населеного пункту не було обмежено рух автомобільного транспорту.

Він поінформував, що прибирання снігу забезпечували понад 7,5 тис. осіб, понад 1 тис. одиниць комунальної снігоприбиральної техніки, використано 822 тонни паливно-мастильних матеріалів. У регіонах, де спостерігалися найбільші снігопади, були додатково залучені з інших організацій 162 одиниці спеціалізованої техніки.

Глава Мінрегіону висловив подяку керівництву Донецької області за забезпечення оперативної ліквідації проривів тепломереж, які сталися 15 та 16 грудня.

Особливу увагу представників регіонів Темник звернув на питання споживання теплопостачальними підприємствами природного газу і стану розрахунків за нього. Він підкреслив, що стабільне проходження опалювального періоду - це не тільки технічні заходи, це також питання економіки підприємств теплоенергетики, стану розрахунків за спожитий природний газ. Міністр також підкреслив, що в кожному регіоні є резерви для підвищення рівня розрахунків за спожитий природний газ.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137