До кінця доби комунальна аварія, яка залишила без тепла мікрорайон Донецька, буде усунена. Підключення частини будівель, які перебувають з 15 грудня без опалення, вже ведеться.

Про це сказав у вівторок на прес-конференції міський голова Олександр Лук'янченко, повідомляє «Укрінформ».

«До кінця сьогоднішнього дня ми повинні повністю забезпечити пуск тепла у всіх будинках і соціальних об'єктах і вийти на робочий режим опалення», - сказав він.

За його словами, на сьогодні підключено вже 74 будинки зі 163, 4 дитячі садки та 2 школи. При цьому подача тепла відновлюється поступово, щоб уникнути нових ексцесів.

Мер також зазначив, що дав розпорядження провести для мешканців постраждалого району перерахунок за той час, коли не було тепла.

Всім малозабезпеченим, хто отримав на це час прилади індивідуального обігріву, їх подарують. «З цієї аварії ми винесемо урок і зробимо відповідні висновки», - резюмував Лук'янченко.

Як повідомляв ForUm, у Донецьку внаслідок прориву труби теплопостачання без опалення залишилися 100 багатоповерхових і 50 приватних будинків. Порив теплотраси на глибині 12 метрів стався 15 грудня близько 9:00. За добу вдалося ліквідувати цей порив, відкачавши воду, проте через декілька годин сталася нова аварія.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115