У Луганській області управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України викрило організовану злочинну групу, учасники якої скоювали розбійні напади на ювелірні магазини. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Правоохоронці довели причетність угруповання до трьох розбійних нападів, під час яких вони заволоділи прикрасами на суму понад 1 мільйон гривень. Організатором розбоїв був колишній учасник організованого злочинного угруповання «Башмаки», який відбував покарання у виправній колонії.

Зі слів начальника УБОЗ Ярослава Хотнянського, до складу ОЗУ входило шість чоловіків у віці від 22 до 40 років. Всі вони неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності, зокрема, за організатором угруповання тягнеться «довгий кривавий слід».

«У 90-х роках чоловік був активним учасником відомого кримського ОЗУ «Башмаки», де його знали як Льоню Бєшеного, здатного майстерно виконати жорсткі завдання», - наголошується в повідомленні. Його кілька разів заарештовували за бандитизм і вбивство.

У 2010 році за цілу низку злочинів його знову засудили до 12 років позбавлення волі і перевели в колонію в Рівненській області, де він перебуває і зараз.

У місцях позбавлення волі він спланував низку розбійних нападів на ювелірні магазини. Будучи обізнаним про «слабкі місця» ювелірок і маючи відповідний досвід, він вибрав найбільш вигідні об'єкти для нападу, якими стали магазини золотих прикрас у Стаханові, Алчевську та Рубіжному.

«З допомогою мобільного телефону він підібрав учасників групи, діями яких керував безпосередньо з колонії. Також з допомогою мобільного зв'язку він забезпечував групу всім необхідним: орендував житло в населених пунктах, купував квитки на потяги, а також шукав місця збуту викраденого», - зазначає Ярослав Хотнянський.

Учасники групи здійснювали розбої жорстоко: швидко вривалися в магазин, погрожували вогнепальною зброєю, застосовували насильство, забирали прикраси і зникали.

На сьогоднішній день всіх учасників небезпечної організованої злочинної групи заарештовано. В ході санкціонованих обшуків у них вилучено золоті прикраси та зброю.

Наразі кримінальну справу направлено до суду. За скоєне чоловікам загрожує термін від 10 до 15 років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134