Все зростання депозитів українців у банках забезпечено за рахунок вкладів у гривнях. Про це розповіли опитані експерти.

«Минулого місяця обсяг депозитів зріс (+5,1 млрд грн м/м) за рахунок вкладів фізосіб (+4,9 млрд грн порівняно зі зростанням депозитів юросіб на 0,2 млрд грн). Як і раніше, спостерігався приплив гривневих коштів (+1,5% м/м і +34% р/р), як у сегментах фізичних, так і юридичних осіб», - сказала старший аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Анастасія Туюкова.

У той же час, за її словами, валютні заощадження скоротилися в місячному вираженні (-0,4% м/м і незначні +4,8% р/р).

Фінансист констатувала, що динаміка депозитів у листопаді нагадувала жовтневу, при цьому депозити фізосіб демонстрували стійке зростання.

Начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов також зауважив, що в минулому місяці тривав приріст депозитної бази банків.

«Як і раніше, продовжують зростати кошти населення в банках. За підсумками листопада, депозити фізичних осіб у банківській системі України збільшилися на 4,9 млрд грн. (1,1%). Все зростання депозитів українців у банках забезпечено за рахунок вкладів у гривнях. Темпи зростання депозитів населення в річному вираженні тримаються на високому рівні: 21,5% у листопаді», - додав експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

924