Україна і Росія повинні вжити екстрені заходи для збільшення товарообігу, який за останні 2 роки впав майже на чверть. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на початку зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у рамках засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

«Те падіння обсягів взаємної торгівлі, яке у нас відбулося за останні 2 роки, ми про це говорили з вами в Мінську, а потім дуже багато в Сочі, воно вимагає сьогодні екстреного втручання», - сказав Янукович.

Він також зазначив, що для збільшення обсягів торгівлі необхідно задіяти в повному обсязі Договір про зону вільної торгівлі СНД.

«І я думаю, що цю роботу ми з вами в найближчій перспективі повинні будемо скоординувати і не тільки між нашими державами - Росією та Україною, але і з іншими країнами СНД, щоб повною мірою запрацювала у нас зона вільної торгівлі», - сказав Янукович.

Він також зазначив, що у 2014 році Україна, яка головуватиме в СНД, буде координувати роботу в цьому напрямку, повідомляє «УНІАН».

Янукович також зазначив, що Україні та Росії необхідно приймати кардинальні рішення для організації спільного виробництва.

«Нам, звичайно, потрібно приймати кардинальні рішення і ми можемо цілу низку продукції, вже нової продукції, нової якості випускати спільно на взаємовигідній основі», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 грудня у Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна проводиться шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229