На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» успішно розпочався туристичний сезон 2013-2014 рр. Щорічно протягом антарктичного літа, на який припадає туристичний сезон, українські зимівники приймають в середньому 4-5 тис. туристів, повідомляє прес-служба Держінформнауки.

За словами голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимира Семиноженка, прийом туристичних груп на вітчизняній антарктичній станції сприяє популяризації науково-дослідної та природоохоронної діяльності в Антарктиці. «Діяльність українських полярників викликає інтерес не лише співвітчизників, але й світової громадськості. Приймаючи туристів, ми поширюємо інформацію про Україну як про антарктичну державу. Це надзвичайно важливо для формування позитивного іміджу нашої країни», - підкреслив голова Держінформнауки.

Він зазначив, що обсяг науково-технічних завдань навантаження на українських полярників під час антарктичного літа серйозно збільшується і прийом гостей - це додаткові обов'язки та навантаження. Але українські зимівники розуміють важливість своєї місії, тому сприймають туристичні тури як своєрідний волонтерський рух, який здійснюється на громадських засадах.

У цьому році в числі перших відвідувачів острова Галіндез, де базується українська антарктична станція, були англійські морські офіцери. А до цього в гості до наших зимівникам приїхали понад 70 туристів з різних країн. Але найприємнішим було те, що серед них виявилося 11 наших земляків.

Для туристів організовують екскурсії по території «Академіка Вернадського», розповідають про роботу зимівників, особливості проживання, знайомлять з українськими науковими програмами. Відвідувачі мають можливість відвідати будиночок-музей, поспостерігати за пінгвінами і насолодитися чаєм.

На станції «Академік Вернадський» туристів цікавить комплекс життєзабезпечення з унікальним науковим обладнанням, а також навколишні історичні пам'ятники. Тут же продаються сувеніри, поштові марки, надаються послуги поштового зв'язку, техніка пересування по льодовику, прогноз погоди і т.д.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150