Росія повинна створювати у себе сприятливі умови для життя і роботи українських громадян, заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з українським колегою Віктором Януковичем.

За словами Путіна, в Росії тільки за офіційними даним працюють близько 1,5 мільйона громадян України, а за іншими оцінками - до 5 мільйонів чоловік. «Це велика кількість людей, яким потрібно створювати сприятливі умови для того, щоб вони могли тут вільно жити, працювати, переміщуватися через кордон і допомагати своїм сім'ям», - зазначив він, повідомляє РІА «Новости».

Янукович, говорячи про розвиток гуманітарного співробітництва двох країн, нагадав, що у 2014 році святкується 200-річний ювілей Тараса Шевченка. «У нас є програма, яку, як мені сказали, ви розглянули і схвалили. 2014 рік - ювілейний, присвячений 200-річчю Тараса Григоровича Шевченка. Це той поет, який об'єднує наші народи», - сказав Янукович.

Путін зазначив, що в цій сфері є конкретні пропозиції щодо розвитку співробітництва.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 грудня у Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна проводиться шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314