Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує внести зміни в деякі законодавчі акти, що дозволить привести державний метрологічний нагляд у відповідність з чинним законодавством. Про це повідомив заступник директора департаменту технічного регулювання-начальник управління з питань метрології Мінекономрозвитку Олександр Гіленко.

За його словами, головна мета розробленого Міністерством законопроекту - реалізація єдиної технічної політики у галузі метрології; захист громадян і національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірювань.

«Ми очікуємо, що прийняття цього Закону сприятиме забезпеченню належної точності результатів вимірювань. Таким чином, вдасться посилити захист життя і здоров'я громадян, охорону навколишнього природного середовища, підвищити довіру до якості і безпеки продукції», - підкреслив Гіленко.

За словами експерта Міністерства, очікуваного результату вдасться досягти через внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

«Удосконалення нормативно-правової бази дасть можливість забезпечити розвиток державної метрологічної системи відповідно до пріоритетів державної політики, економічного розвитку країни і світовими тенденціями з урахуванням вимог міжнародних документів з питань метрології та досвіду реформування метрологічних систем в європейських країнах», - зазначив він.

Електронна версія проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного метрологічного нагляду» розміщена на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у розділі «Обговорення проектів документів». Зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126