Будівництво метро на Троєщину планується почати не раніше березня 2014 року. Про це газеті «Сьогодні» заявив заступник голови КМДА Михайло Костюк.

За його словами, на проектні роботи передбачено 100 тис. гривень.

«Це серйозний проект, немаленькі гроші. Ми дуже відповідально підходимо і до термінів, і до ефективності. Метро - це флагман транспорту. Звичайно ж, роботи залежать від фінансування, але я не бачу причин не почати будівництво в наступному році - провести тендерні процедури і почати в березні роботи», - розповів Костюк.

Він нагадав, що загальна вартість будівництва гілки оцінюється в 16 млрд гривень. Гілка буде прокладена по проспекту Маяковського.

Попередньо затверджені і назви станцій: «Кільцева дорога», «Аеропорт», «Чоколівська», «Солом'янська площа», «Площа Перемоги», «Глибочицька», «Подільська», «Суднобудівна», «Труханів острів», «Затока Десенка», «Райдужна», «Бульвар Перова», «Проспект Ватутіна», «Вулиця Драйзера», «Вулиця Сабурова», «Вулиця Милославська» і «Вулиця Цвєтаєвої».

Як повідомляв ForUm , раніше голова КМДА Олександр Попов заявив, що нова гілка метро буде включати 12 станцій, але не виключено, що в результаті будівництва будуть додані ще 1-2 станції.

Через два роки за умови стабільного фінансування у Києві здадуть в експлуатацію 5 станцій нової гілки метрополітену на Троєщину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4550