Єврейські громадські організації обурені контактами сенатора-республіканця Джона Маккейна з лідером партії «Свобода» Олегом Тягнибоком. Про це повідомляють «Известия в Украине».

«Маккейн прорахувався, - заявив глава єрусалимського відділення Центру Симона Візенталя Ефраїм Зурофф. - Він явно не мав уявлення, з ким перебуває на одній сцені. Якщо ж він знав, що являє собою Тягнибок, то це набагато серйозніше. Це говорить про те, наскільки нерозбірливі американські політики».

Тягнибок та його заступник Мірошниченко, за словами Зуроффа, внесені у топ-10 антисемітів світу за 2012 рік, складений Центром Візенталя, штаб-квартира якого розташована в Лос-Анджелесі. Відповідно до документа, що перебуває в розпорядженні «Известий», Тягнибок і Мірошниченко стоять в цьому списку на п'ятому місці. Список передано в Держдепартамент США з рекомендацією внести їх в перелік осіб, чиє перебування на території США небажано.

Тягнибок фігурує в списку головних антисемітів світу за заклики до репресій проти євреїв і інших нацменшин, які проживають в Україні, і за його вимогу звільнити країну від «москальської єврейської мафії». А Мірошниченко - за образу американської актриси українського походження Міли Куніс, яку він назвав «жидівкою».

До того ж у травні 2010 року Тягнибок отримав в Канаді «Золотий хрест» з рук ветеранів дивізії СС «Галичина». Колишні есесівці, які воліють називати себе «ветеранами Першої української дивізії Української національної армії», вручили йому нагороду з формулюванням «за заслуги перед Україною».

Як відомо, минулого тижня два представники конгресу США від штату Нью-Йорк - Хаккім Джеффріса і Іветт Кларк направили помічнику держсекретаря Вікторії Нуланд і послу України у США Олександру Моцику звернення з закликом бойкотувати лідерів партії «Свобода». Півроку тому і Європарламент в спеціальній резолюції закликав політичні сили в Україні не співпрацювати з політичною силою Тягнибока.

«Известия» зазначають, що Джон Маккейн та Кетрін Ештон ігнорують рекомендації керівництва США і ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242