Усунутий з посади голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов на допиті в понеділок підтвердив свої попередні свідчення, повідомляє Генеральна прокуратура України.

Як розповіла керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова, свідчення Попова - важливі і актуальні.

«По-перше, слідчі працювали над з'ясуванням обставин публікації окремих матеріалів з кримінального провадження, по-друге, всі свідчення Попова, отримані і під час першого, і під час другого допиту - важливі і актуальні для слідства», - зазначила Велькова.

Вона також додала, що слідство триває, і коло осіб, яких допитують, розширюватиметься, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані Незалежності, які мали місце 30 листопада, причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник Київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович 14 грудня відсторонив від посад голови Київської міської державної адміністрації Попова і Сівковича за клопотаннями ГПУ.

16 грудня перший заступник генпрокурора України Віталій Білоус заявив, що Попов сприяв поширенню матеріалів слідства щодо подій в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві, що ставить під сумнів частину його свідчень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234