У наступному році уряд буде комбінувати зовнішні запозичення з внутрішніми. Про це в ході круглого столу «В новий рік без боргів: як Україна входить у Новий рік» розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Буде продовжуватися політика розміщення валютних ОВДП. Наскільки я пам'ятаю плани Мінфіну, то відомство планує в наступному році розмістити 3 мільярди доларів. Якщо врахувати ту обставину, що в банківській системі обсяг валютних депозитів складає трохи більше 22 мільярдів, то цифра в 3 мільярди - підйомна», - сказав він.

Коментуючи переговори України і МВФ щодо відновлення співпраці, фінансист припустив, що крім питання отримання нового кредиту сторони можуть обговорювати пролонгацію боргів, які Київ буде віддавати в наступному році.

Крім того, експерт висловив переконання, що в наступному році Україна без проблем розрахується з зовнішніми боргами.

«Я думаю, що система буде така: з одного боку китайські та інші зовнішні кредити, з іншого - внутрішній ринок. З урахуванням того, що віддавати МВФ у наступному році близько 4 мільярдів, то можемо розрахуватися з боргами без проблем», - додав Охріменко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134