Концепція конституційних змін, напрацьована Конституційною асамблеєю, може бути передана на розгляд народним депутатам. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, журналістам заявила керівник Головного управління Конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук.

«У нас є на сьогоднішній день концепція змін до Конституції України, напрацьована Конституційною асамблеєю. Ми планували 6 грудня провести засідання асамблеї, але, на жаль, так сталося, що не провели. Але ми цією концепцією зараз готові поділитися з парламентом, щоб можна було почати процес напрацювання змін до Конституції в тому випадку, якщо парламент буде готовий до цього», - зазначила вона.

За словами Ставнійчук напрацьовані зміни мають європейський характер і враховують багато стандартів у сфері прав людини, прямої демократії, організації роботи центральної влади, а також децентралізації влади та інше.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Конституційної асамблеї, перший президент України Леонід Кравчук повідомив, що асамблея планує у березні оприлюднити концепцію внесення змін до Основного Закону.

Пізніше презентацію нового проекту Конституції України було перенесено на травень.

21 червня Кравчук заявив, що Конституційна асамблея має намір остаточно затвердити проект концепції змін до Конституції восени 2013 року.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172