Президент України Віктор Янукович під час візиту до Росії 17-18 грудня буде підписувати угоди, які не пов'язані з Митним союзом. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив народний депутат від Партії регіонів, голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олег Царьов.

«Угоди, які будуть підписані 17-18 грудня, не пов’язані з МС і не пов’язані з тим, що ми якимось чином віддамо в оренду консорціум або продамо наш газопровід», - сказав він.

Також, за словами Царьова, угоди, які планується підписати, не пов'язані з ціною російського газу. «Якщо в них буде йти мова про газ, то тільки про відстрочення платежів, тобто фактично про безвідсоткове кредитування української економіки», - заявив парламентарій.

Разом з тим він зазначив, що економіка України не може існувати без Росії. «Ці висновки ми отримали протягом декількох місяців. 40% української продукції йде в Росію. Причому ми експортуємо товари з високою доданою вартістю, а не сировину, і це саме ті товари, з яких сплачуються податки, створюються робочі місця і робиться основний вклад в бюджет», - пояснив депутат.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 грудня в Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна відбудеться шосте засідання українсько-російської міждержавної комісії.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169