Європа зацікавлена не менше, ніж Україна, в наданні їй асоційованого членства в ЄС.

Про це в ефірі телеканалу БТБ сказав професор Лодзинського університету (Польща) Різард Пясецький, коментуючи результативність візиту першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова в Брюссель.

«Цей візит - дуже позитивна подія. На мою думку, це реакція керівництва ЄС і всього Євросоюзу на продовження євроінтеграції України. Адже бажання приєднатися до Європи свідчить про те, що Україна може бути дійсно важливим партнером Європейського Союзу», - сказав він.

Експерт зазначив, що в Європі розуміють проблеми України, яка йде за курсом євроінтеграції, маючи при цьому торговельні конфлікти з Росією.

«Я усвідомлюю, що ситуація в Україні дуже складна. Адже, з одного боку, у вас є це Угода про асоціацію, з іншого - торговий конфлікт зі сходом, з Росією. Але у вас є прагнення до Європи, і це бажання дуже сильне», - додав Пясецький.

У свою чергу, Європа, за його словами, дуже зацікавлена, як мінімум, у наданні Україні асоційованого членства.

У зв'язку з цим експерт припустив, що ЄС може піти по низці питань на поступки Україні.

Нагадаємо, раніше Сергій Арбузов заявив, що створення за ініціативою українського уряду, спільно з єврокомісаром Штефаном Фюле, трьох робочих груп по врегулюванню спірних питань на шляху до підписання Угод про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі, є гарантіями того, що курс України на євроінтеграцію є незворотнім.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140