Якщо в діалозі по виходу з кризової ситуації в Україні повинні брати участь представники Євросоюзу, то потрібно запрошувати до обговорення й представників Росії і США. Таку думку в ефірі телеканалу БТБ висловив директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко.

«Якщо ми запрошуємо представників іноземних держав бути арбітром у такій непростій ситуації, то чому звужуємо коло виключно до ЄС? Якщо запрошувати європейців, то тоді вже кликати і представників Росії, США, можливо, навіть Китаю. Просто опозиції вигідна присутність саме Європи, їм буде на кого спертися, сховатися, якщо не буде аргументів», - зауважив він.

Політолог зазначає, що подібними закликами опозиція свідомо нагнітає політичну кризу в країні.

«Зараз влада, думаючи трохи глибше, ніж опозиція, не доводить ситуацію до жорсткого суспільного протистояння. У 2004 році було нагнітання з обох сторін, зараз - більше з боку опозиції», - додав Кочевенко.

Нагадаємо, раніше лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявив, що в діалозі по виходу з кризової ситуації в Україні повинні брати участь представники української громадськості та Євросоюзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128