Минулорічний «силовий» сценарій на 223 окрузі не спрацює. Про це заявив політтехнолог, директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін, коментуючи підсумки перевиборів у «проблемному» 223 окрузі в Києві для сайту «Polittech.org», повідомляє «Golos.ua».
 
Вчора відбулися перевибори у так званих «п'яти проблемних» мажоритарних округах. Зокрема, у 223 окрузі, за результатами оброблених 80,19% протоколів, кандидат-самовисуванець Віктор Пилипишин лідирує на виборах з результатом 45,80%. В той час коли його суперник - свободівець Юрій Левченко має зараз 39,80% підтримки.
 

Зокрема, у ЗМІ вже з'явилася інформація про блокування свободівцями виборчих дільниць, а керівництво партії заявило, що не визнає результати цих виборів.

Стоякін вважає, що Левченку не вистачило голосів, адже він «зробив все, щоб програти».

«Зараз спостерігається дуже серйозний розрив між результатами екзит-полу та даними ЦВК. Можливо, соціологи дуже безграмотно провели соцопитування. Левченко теж зробив все для того, щоб програти. Це і ситуація з Леніним, і з загарбниками київської мерії. Це, швидше за все, не додало йому балів», - упевнений експерт.

Політтехнолог зазначив, що навряд чи свободівці зможуть здійснити торішній силовий сценарій боротьби за мандат.

З ним також солідарний керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, який впевнений, що у «Свободи» просто не вистачить сил поборотися за свій результат.

«Швидше за все, свободівці просто махнуть рукою на 223-й округ. Вони будуть в подальшому використовувати цей випадок в окрузі в пропагандистських цілях, мовляв, з цією владою неможливо домовитися. Сил, щоб «віджати» цей округ, у «Свободи» немає», - підкреслив політолог.

Основна помилка «Свободи» на цих виборах, на думку експерта, недопрацювання з «полем» і переоцінка значення протестних настроїв.

«Свобода» розраховувала на те, що Майдан проштовхне Левченка на цій хвилі у Верховну Раду. І останні три-два тижні це було помітно: свободівці просто закинули роботу з полем. Плюс до цього, вони заробили негатив поваленням пам'ятника Леніну. Навіть ті кияни, які не люблять компартію, вкрай негативно відреагували на це. Логіка така: ну у себе у Львові валили пам'ятники, чого вони приїхали сюди», - вважає Золотарьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164