Більшість українських промислових міст постраждають внаслідок асоційованого членства України в ЄС. Таку думку в ефірі телеканалу БТБ висловив політичний експерт Дмитро Джангіров.

«Дуже багато мономіст, які в умовах асоціації та подальшої євроінтеграції можуть не витримати конкуренції з європейськими виробниками. І мова йде не про пряму конкуренцію, а про необхідність за 7 років перейти на євростандарти. Дуже складно уявити, щоб наша промисловість, особливо велика, зробила це безболісно», - сказав він.

Політолог зазначає, що українська громадськість також має відповісти на питання, чи готова вона виконати головну умову щодо безвізового режиму з ЄС - прийняти антидискримінаційні закони, які забезпечують привілеї представникам сексуальних меншин.

Джангіров нагадав, що в Молдові, незважаючи на протести населення, у парламенті прийняли антидискримінаційний закон.

Разом з тим експерт відзначив, що, незважаючи на європейські прагнення деяких українських політиків, самі європейці розчарувалися в ідеї об'єднаної Європи.

«В Європі тренд євроспекептицизму, а ми намагаємося заскочити у флігель будинку, що руйнується», - сказав він.

Крім того, він звернув увагу на нерівні для України умови порівняно з іншими країнами при підготовці до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Зокрема, Джангіров сказав, що для Туреччини, яка вже 50 років у стані асоціації з ЄС, на відміну від України, був прописаний пункт можливого вступу в Євросоюз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125