Депозити в гривні перекривають інфляційні ризики, а також дохід, отриманий від інвестицій в валюту.

Таку думку в ході круглого столу «Управління сімейним бюджетом в турбулентній економіці» висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Що б не говорили, на сьогодні ситуація склалася таким чином, що депозити в гривні приносять більше прибутку, ніж спекуляції з валютою. Якщо ви оперуєте десятьма тисячами доларів чи гривень, ви нічого не виграєте. Розповіді про те, що в Україні можна заробити на доларі - це розмови спекулянтів», - сказав він.

Охріменко зазначив, що в даний час гривневі депозити перекривають інфляційні ризики, а також дохід, отриманий від інвестицій в валюту

«Звичайно, кожен сам вирішує, що робити зі своїми грошима, але на сьогоднішній момент можна абсолютно реально зберігати гроші на депозиті. Може хтось купить долар, хтось євро, комусь подобається гривня. Але поки що гривня приносить значно більший прибуток, - додав експерт. - Є навіть таке поняття, як точка розвороту: при якому курсі невигідно зберігати гроші в гривні. На сьогодні точка розвороту - це більше 9 грн. Курс 8,3 грн. - це далеко не 9 грн. І сказати, що завтра він буде 9 грн., - такого теж не буде».

Коментуючи заяви політиків про можливий дефолт, він сказав, що це навмисні провокації.

На думку Охріменка, постійним залякуванням населення такі політики бажають допомогти своїй політичній силі прийти до влади.

«Я розумію, що сьогодні деякі представники певних політичних сил спеціально поширюють провокаційну інформацію. Багато разів я чув заяви окремих осіб, які починають говорити про дефолт, перекручуючи слова. Кричать про те, що все завалиться. Скажімо так, я розумію, для чого це робиться. Я розумію, що є декілька осіб серед політиків та експертів, на жаль, які просто хочуть посіяти паніку і повідомляють завідомо неправдиву інформацію», - уточнив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121