Окрім депозитів в українських сімей достатньо інших джерел для інвестування коштів. Таку думку в ході круглого столу «Управління сімейним бюджетом турбулентної економіки» висловив заступник директора Центру наукових досліджень Національного банку України Віктор Кравець.

«Люди розумно розпоряджаються своїми коштами, хтось економить, інші розміщують їх на депозитах. До речі, за статистикою Національного банку, депозити у банківській системі України щомісяця зростають, - зазначив він. - Але окрім цього є багато інших джерел інвестування коштів, щоб можна було їх не тільки зберегти, але і примножити».

Серед них експерт назвав, зокрема, дорогоцінні метали та інвестиційні монети.

Водночас Кравець застеріг громадян від панічної реакції на можливі коливання курсу гривні.

«Ми з вами живемо в ринкових умовах господарювання, ринок живий організм і там можуть відбуватися ті чи інші події. Сьогодні курс однієї валюти незначно знизився, завтра він піднявся. Але я просив би всіх громадян нашої країни не кидатися в крайнощі. Якщо курс валюти змінився на копійку в ту або іншу сторону, то це не значить, що вже треба бігти бігом в обмінні пункти», - сказав він.

Експерт звернув увагу, що багато українських сімей не піддаються на подібні провокації.

«Наші люди грамотні, використовують всі можливі джерела інформації. Поговоріть сьогодні з звичайною людиною, вона вам скаже, які можливості заощадження, як економити, куди доцільніше інвестувати кошти», - додав фінансист.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144