Ситуація з підрахунком голосів на повторних виборах народних депутатів України, які відбулися 15 грудня, є штатною і є суттєво кращими від виборів 2012 року. Про це під час брифінгу заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

«Так, в минулому році на наступний після дня голосування ранок в цілому по Україні було опрацьовано 37,4% протоколів про підрахунок голосів виборців, а по цих п'яти округах - 18,25%. На сьогодні ж показник оброблених протоколів склав 68%, що майже в 3,5 рази більше, ніж в минулому», - цитує його слова Відділ взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.

Це, за словами голови ЦВК, стало безпрецедентним показником в історії українських виборів по швидкості обробки протоколів дільничних виборчих комісій.

«Такий хід опрацювання протоколів підтверджує абсолютну прозорість і відкритість дій окружних і дільничних виборчих комісій, адже затримувати і приховувати їм нічого. А це, в свою чергу, свідчить про те, що проблемність цих п'яти округів зараз зникає прямо на очах», - зазначив Охендовський.

Нагадаємо, 15 грудня в Україні відбулися повторні вибори народних депутатів у п'яти одномандатних округах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238