Великі російські банки, які активно здійснюють свою діяльність на території України, не становлять загрози для економіки нашої країни. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив експерт, керуючий партнер «Капітал Таймс» Ерік Найман.

«Обваливши Україну, вони (російські банки. - Ред.) обвалять самі себе. В даному випадку, наші економічні інтереси збігаються. Тут більшою загрозою є відхід або втеча європейських банків. Я розумію, що вони тікають через свої внутрішні проблеми. Адже європейські банки тікають не через проблеми в Україні, а тому що Європейський центральний банк зобов'язав привести їх у відповідність з новими стандартами співвідношення капіталу і активів. А це можна зробити лише двома способами: або залучити новий капітал, або скоротити активні операції, зменшивши баланси банків», - вважає Найман.

При цьому експерт підкреслив, що європейські банки йдуть не тільки з України, але й з Росії, Білорусі, звідусіль, звідки можуть піти. За словами Наймана, зараз Україні варто робити акцент не тільки на банківське кредитування, але і на залучення прямих іноземних інвестицій.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158