У зв'язку з забороною Федеральної міграційної служби Росії в'їжджати на територію РФ майже 25 тисячам українців (за порушення міграційного законодавства РФ) в Громадський рух «Український вибір» звернулися сотні громадян України з проханням про допомогу, повідомляє прес-служба руху.

«Прикро, що українські посадовці не вжили заходів для захисту наших громадян. «Український вибір» взявся за надання допомоги у врегулюванні цього питання. Ми виступаємо за вільне пересування громадян, що є нормою в демократичній правовій державі. Враховуючи, що на території РФ перебуває кілька мільйонів наших співвітчизників, цю проблему необхідно вирішувати в найкоротші терміни», - відзначили в прес-службі.

Крім того, 12 грудня лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук провів зустріч з керівником ФМС Росії Костянтином Ромодановським. В ході зустрічі вони обговорили можливі виходи з ситуації, що склалася, і механізми спрощення російською стороною міграційних вимог для громадян України.

«Пан Ромодановський запевнив, що співробітники Федеральної міграційної служби вивчать цю серйозну проблему та запропонують заходи для її врегулювання», - підсумували в прес-службі «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161