Сьогодні міністр аграрної політики і продовольства України відбув з робочим візитом до Угорщини. Планується, що в Будапешті глава відомства проведе низку зустрічей у рамках засідання Міжурядової українсько-угорської спільної комісії з питань економічного співробітництва, яку він нині очолює. Зокрема, сторони планують обговорити питання співробітництва в аграрному секторі, енергетиці, транспорті та інфраструктурі.

Під час візиту Присяжнюк планує зустрітися з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та міністром регіонального розвитку Угорщини Шандором Фазекашем. Крім того, заплановані зустрічі з Державним секретарем з питань зовнішньої та зовнішньоекономічної політики Канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Петером Сійярто і головою Національного банку Угорщини Дьєрдем Матолчі.

Зокрема, сторони обговорять низку питань, що стосуються двостороннього економічного співробітництва в галузі енергетики, сільського господарства, транспорту, інфраструктури і т.д.

«Для України Угорщина була і залишається важливим стратегічним партнером. І Україна зацікавлена у розширенні двостороннього співробітництва в деяких галузях, особливо в сфері сільського господарства. Переконаний, що наші переговори будуть плідними і конструктивними, а двосторонні відносини, зокрема за результатами засідання Міжурядової комісії, отримають черговий імпульс для подальшого розвитку», - зазначив Присяжнюк.

Нагадаємо, що за 9 місяців 2013 року обіг товарів і послуг склав 2,37 млрд дол. і збільшився порівняно з відповідним періодом 2012 року на 10,6%. При цьому експорт склав 1,32 млрд дол. і збільшився на 10,4%.

Що стосується товарообігу сільськогосподарської продукції, то за 10 місяців 2013 року його сума становила 169,6 млн дол. Сума експорту за цей період - 24,2 млн дол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133