Депутати Європарламенту від Австрії Евальд Штадлер і Андреас Мельцер впевнені, що Європейський Союз повинен залишатися в стороні від боротьби за владу в Києві.

«Визначитися зі своїм майбутнім Україна повинна сама, а не слухати шептунів-консультантів із західних країн», - вважає Мельцер. У свою чергу, Штадлер вважає, що ЄС щодо України проводить «абсолютно мерзенну і дурну політику», чим може скористатися Росія. Штадлер згадав і про події 30 листопада: «Такої стриманої поліції, як у Києві, у Відні я не бачив, вказавши, що в австрійській столиці була б не можлива ситуація, за якої натовп захоплює міську ратушу, а влада протягом кількох днів дозволяє їм її утримувати», повідомляє «УРА-Інформ».

Депутати звернулися у президію Європарламенту зі зверненням, в якому закликали європейських політиків відмовитися від будь-якого втручання у внутрішню політику України і «це суто внутрішньополітичний конфлікт», а також не взаємодіяти з екстремістськими силами країни. За словами депутатів, звернення відкрите для підписання. «На жаль, мирні зібрання в рамках закону на підтримку зовнішньополітичного курсу України, призвели до жорсткого конфлікту і вуличних безладів, які можуть дестабілізувати українську державу, - зазначають депутати. - Ідея діалогу з ЄС не суперечить офіційному курсу української влади. Ось чому важко зрозуміти тих, хто вимагає антиконституційної зміни влади шляхом захоплення адміністративних будівель, нападів на поліцію, підбурювання до насильства і організованих масових заворушень».

Євродепутати звернулися до парламентських фракцій України із закликом розпочати діалог. «Необхідно уникнути радикальної, незаконної діяльності екстремістських сил, таких як «Свобода» та інших неофашистських організацій. Ми впевнені, що українська влада шукає шляхи мирного врегулювання нинішньої кризи, і вона не буде вдаватися до надмірної сили проти тих, хто поважає закон і конституційний порядок», - йдеться в листі.

«Наявні відеоматеріали демонструють акти вандалізму, руйнування екстремістськими групами комунальних об'єктів, історичних пам'яток, адміністративних будівель, напади на міліцію є свідченням, що всі відповідальні європейські політики повинні відмовитися від будь-якого втручання у внутрішню політику України», - йдеться у зверненні євродепутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357