Завтра ввечері або післязавтра стане відома ціна на російський газ для України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу журналістам заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Є протокол, який підготовлений для підписання між «Газпромом» і НАК «Нафтогаз України», безпосередньо між суб'єктами господарювання. У ньому стоїть питання про ціну на газ. Конкретна ціна там не стоїть. Вона буде вирішуватися в рамках підписання протоколу. Ця ціна не повинна бути вищою від європейської, повинна враховувати наші раніше досягнуті домовленості і транспортування газу по території України та її кілометраж... Якщо суб'єкти господарювання домовляться, то ми буквально завтра ввечері або післязавтра дізнаємося про ціну на газ», - сказав він.

Водночас Єфремов зазначив, що у нього немає інформації, що наразі розглядається питання створення газотранспортного консорціуму. «Ці питання обговорювалися і раніше, але якоїсь формули для досягнення рішення вироблено не було і наскільки я розумію, її немає і сьогодні», - заявив парламентарій.

Крім того, Єфремов повідомив, що сьогодні під час зустрічі з депутатами від ПР, прем'єр-міністр поінформував, які питання будуть розглянуті за завтрашньому засіданні. «Він підняв всі протоколи, які завтра будуть розглядатися в Москві, і які, як я сподіваюся, будуть підписані», - зазначив він.

За словами депутата, це переважно питання економічного розвитку.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 грудня у Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна відбудеться шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

445