Опозиційні політики повинні взяти активну участь у роботі національного круглого столу щодо пошуку шляхів виходу з політичної кризи, інакше він тільки загострить ситуацію в країні. Про це в програмі «Національний інтерес» на телеканалі БТБ заявив політичний експерт Юрій Кочевенко.

Він звернув увагу, що лідери опозиційних партій не дуже охоче беруть участь у роботі круглого столу, хоча рядові учасники політичних акцій, на відміну від політиків, не хочуть протистояння і готові до діалогу один з одним, про що свідчить спокійна атмосфера сьогоднішніх демонстрацій.

«Дякувати Богу, все спокійно. І те нагнітання тривожності, в деяких моментах істерії про стягання сил правопорядку, про виникнення протистоянь, виявилося невиправданим. Сподіваюся, що так буде і надалі», - сказав Кочевенко.

Водночас він зазначив, що політики свідомо розколюють суспільство на догоду власним інтересам, оскільки на обох майданах стоять люди, бажання яких збігаються. Тому круглий стіл покликаний не тільки об'єднати людей, але і дозволить виробити пріоритети і стратегію розвитку країни.

«Люди на євромайдані і на Європейській площі хочуть одного і того ж - добробуту і процвітання. Те, що вони трохи по-різному бачать шляхи досягнення цих цілей, це вже відповідальність державних діячів: роз'яснити, об'єднати і формувати нашу державну політику та пріоритети на тому, щоб знаходити те, що людей об'єднує, а не роз'єднує», - підкреслив політолог.

Кочевенко зазначив, що в роботі національного круглого столу повинні взяти участь не тільки політики, а й представники громадськості, оскільки значна частина населення не бере участь в акціях протесту, але у них теж є свої інтереси, які повинні бути відображені в громадському діалозі.

«Є влада, є опозиція, є майдан, громадські організації, є моральні авторитети, які можуть виконати функцію арбітра між політиками, є люди які не підтримують ні владу, ні опозицію. Всі ці сторони повинні взяти участь у переговорах, почати домовлятися. Але ігнорувати можливість домовитися - це антидержавна позиція, яка прагне до нагнітання, посилення протистояння. Це може призвести до таких наслідків, що не порадіють навіть ті, хто зараз намагається спровокувати», - резюмував експерт .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95