Проведення національного круглого столу допоможе не лише подолати політичну кризу, але і виробити стратегію розвитку держави, яка влаштовувала б не тільки політиків, але й людей, які сьогодні вийшли на майдани відстоювати своє право на краще життя. Про це в програмі «Національний інтерес» на телеканалі «БТБ» заявив народний депутат України Володимир Сальдо.

«Здоровий глузд повинен перемогти, і той круглий стіл, до якого Президент запросив усіх учасників цього політичного конфлікту, дасть можливість висловити свої побажання, знайти консенсус демократичним шляхом, а не шляхом ультиматумів. Демократія закінчується там, де немає місця компромісу», - сказав Сальдо.

Говорячи про формат і учасників національного круглого столу, він зазначив, що однієї лише участі президентів і політиків у його роботі мало, своє слово має сказати суспільство.

«Є активна частина населення, це, зокрема, і громадські організації, політичні активісти, які організували майдан, студентські організації, які теж могли б приєднатися до цього круглого столу для напрацювання свого роду плану дій щодо виходу з кризи, що склалася. Потрібно затвердити і виконувати такий план», - пояснив політик.

Водночас депутат підкреслив, що вирішення політичної кризи - це внутрішня справа України, до якої не варто залучати закордонні уряди, країни або політиків. «Ми повинні розробити такий план і рухатися вперед, а не чекати, поки нам хтось підкаже з Єврокомісії - це також уряд, тільки європейський. Або зі сходу нам хтось підкаже. Поради ми можемо вислухати, але щоб нас хтось повчав, я думаю, це негідно для нашого народу. У своїй країні ми можемо розібратися самі», - підсумував Сальдо.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

86