Тільки професійна дискусія допоможе об'єктивно оцінити наслідки асоціації з ЄС, частково деполітизувати це питання, а також сформулювати запит суспільства на конкретні дії для всіх політиків, незалежно від політичної приналежності. Таку думку в програмі «Національний інтерес» на телеканалі «БТБ» заявив політичний експерт Дмитро Джангіров.

За його словами, сьогодні політики з обох сторін повинні почути думку бізнесу, який найбільшою мірою відчує не лише наслідки євроінтеграції, але й наслідки нинішнього політичного протистояння. Для зняття напруги в питанні припинення підписання асоціації з ЄС, Джангіров запропонував провести парламентські слухання за участю політиків, представників уряду, об'єднань підприємців і експертів.

Він також підкреслив, що навіть серед європейців немає єдиної позиції з приводу відмови України від підписання Угоди про асоціацію з ЄС, а найбільш популярний політик Франції Марін Лепен прямо вказувала, що умови асоціації для України були принизливими, а самому Євросоюзу потрібно не втручатися у справи України, а вирішувати власні проблеми.

Джангіров нагадав, що в Україні дуже однобоко представляють стан речей у Європі, де давно вже назріли сепаратистські настрої, оскільки жителі багатьох країн-членів незадоволені участі в цьому об'єднанні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87