Під час засідання Українсько-Російської міждержавної комісії, яке пройде 17 грудня у Москві, не будуть розглядатися документи про приєднання України до Митного союзу. Про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю телеканалу «Інтер» у неділю, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Всі міждержавні документи проходять через розгляд уряду. У тих документах, які зараз прийняті і направлені на розгляд міждержавної комісії, немає жодного документа, який навіть опосередковано має відношення до Митного союзу, - це спекуляції», - підкреслив Азаров.

Разом з тим прем'єр зазначив, що всі заплановані до розгляду документи будуть доступні для громадськості, оскільки жоден з них не має грифу державної секретності.

«Жоден з документів, який готується на засідання Міждержавної комісії, не має грифа державної секретності. Тому вони у відкритому доступі, відкриті для обговорення. Я підкреслюю, йдеться про виключно важливу зустріч, тому що за три з половиною роки у нас з'явилася можливість вирішити ті питання, які були основним негативним чинником розвитку економіки України», - сказав Азаров.

Прем'єр також закликав опозицію припинити спекуляції. Азаров зазначив, що під час візиту буде підписана дорожня карта щодо усунення розбіжностей між Україною і РФ, що зніме низку обмежень у взаємній торгівлі. Планується також врегулювати відносини у газовій сфері.

Нагадаємо, у вівторок, 17 грудня, у Москві відбудеться шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням президентів двох країн. За підсумками засідання очікується підписання документів, які повинні будуть зняти практично всі суперечності у взаємній торгівлі двох країн.

Зокрема, Україна має намір відновити переговори з Росією про тристоронній газовий консорціум. Також очікується підписання документа, що дозволяє знизити рівень ціни газу для України до середньоєвропейського.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201