У засіданні загальнонаціонального круглого столу повинні брати участь представники інтелектуальної, громадської і бізнес-еліти з усіх регіонів країни - зі сходу, півдня і заходу, щоб політики з протиборчих таборів почули і їхню думку, а не тільки позицію учасників «майданів». Таку думку в програмі «Національний інтерес» на телеканалі «БТБ» заявив політичний експерт Дмитро Джангіров.

«Суддею може стати загальнонаціональний круглий стіл. Але за умови, що це буде дійсно представницький круглий стіл. Опозиція вимагає, щоб на ньому були представлені тільки влада, опозиція і представники євромайдану. Але це дивно. А як врахувати думку тієї частини суспільства, яка не вийшла на майдани, чи взагалі проти майданів? Де громадськість, яка представляє регіони, що виробляють дві третини ВВП країни - південь і схід України? Потрібно справді йти на якийсь загальнонаціональний круглий стіл, але чітко визначити параметри цього майданчику для переговорів», - заявив Джангіров.

Експерт акцентував увагу на тому, що п'ятничний круглий стіл вже можна назвати невеликою перемогою. «Головний результат цього круглого столу - він відбувся. Навіть якщо люди називають цей процес «балаканиною», він все одно знижує рівень напруженості в суспільстві. Людям достатньо побачити по телевізору, що їхні інтереси кимось озвучені, знижується мотивація особисто виходити на вулицю для підтримки якихось гасел, вимог», - сказав Джангіров.

За його словами, тепер настає час компромісів. Влада вже зробила крок у цьому напрямку, звільнивши з-під варти більшість людей, які були затримані під час масових заворушень і сутичок із силами правопорядку. Крім того, були анонсовані звільнення серед високопоставлених силовиків, які відповідальні за застосування сили проти учасників євромайдану. Експерт вважає, що опозиція також повинна зробити крок зі свого боку у напрямку компромісу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103