Перший президент України Леонід Кравчук закликає політиків відмовитися від маніпуляцій з натовпом і прибрати з публічних виступів термін «революція». Про це він заявив 13 грудня у студії «Шустер LIVE».

«Я дуже прошу вас: зберіться всі і вичистіть слова, які можуть у суспільство внести дуже серйозні негативи. І не дозволяйте кожному, хто приходить на трибуну з боку - третя сила, четверта сила, п'ята сила - підбурювати суспільство. Це вкрай небезпечно, коли мільйони (людей зібралися - Ред.), а ви їх підбурюєте. Я не хочу, щоб в Україні пролилася кров», - сказав Кравчук.

Своє негативне ставлення до терміну «революція» перший президент України пояснив історичними прикладами, коли дане визначення вживали щодо подій, які не можна було назвати мирними. «У нас була одна революція 17-го року - повалення ладу. А не просто революція, щоб когось переконати. І коли люди розуміють, що революція - повалення ладу, то вони розуміють, що лад чинитиме опір. І тоді «з'їмо» не тільки ворогів, але і власних дітей», - підкреслив Кравчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111