Перший заступник голови Громадського руху «Український вибір» Василь Німченко заявив журналістам, що акції протесту могли б бути більш продуктивними, якби не активність окремих опозиціонерів, які вирішують свої іміджеві проблеми за рахунок протестувальників.

«Я розумію, чому Євромайданом протестувальники називали десятитисячний мітинг за підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Але мені незрозуміло, чому таку ж назву має куди більш масовий протест проти незаконних дій влади в цілому і «Беркута» зокрема. Джерелом протестних дій стало не стільки питання вектора інтеграції, скільки беззаконня і насильство державної машини», - вважає він.

На думку Німченка, опозиційні лідери використовують невдоволення громадян для реалізації своїх політичних амбіцій, кожен з них мріє про президентське крісло. Тому «переходу до європейської, парламентсько-президентської форми державного устрою ніхто з опозиційної трійці, в якій кожен прагне до абсолютної влади, не хоче».

Німченко впевнений, що з так званої «тріади» опозиційних політиків максимальну активність у справі боротьби зі своїми союзниками проявляє Арсеній Яценюк, який фактично отримав найбільші преференції від арешту Юлії Тимошенко, ставши кандидатом у лідери «Батьківщини». «Очевидно, що акції, спрямовані на звільнення лідера БЮТ Тимошенко були свідомо приречені. Тепер остаточному закріпленню положення Яценюка у «Батьківщині» заважає Олександр Турчинов. Але ця перешкода може бути усунена в результаті укладення чергової угоди з владою, і найближчим часом ми побачимо підтвердження цьому», - підкреслив заступник голови «Українського вибору».

Він нагадав, що нестриманість і прагнення до домінування доводить колишнього «фронтовика» до абсурду: Яценюк пропонує «погрітися об міліцію», чудово розуміючи, що може послідувати за такими діями; називає Майдан «науково-практичною конференцією», пропонуючи студентам припинити навчання. «Загалом, поводить себе як провокатор. До речі, історії ще належить відповісти на питання: чому після того, як політичний мітинг на Європейській площі обернувся «пшиком», опозиція використовувала студентський протест на Площі Незалежності, надавши йому політичні гасла, і залишила студентів якраз напередодні побиття один на один з «Беркутом». Сам Яценюк цинічно звинувачує «Український вибір» та його лідера нібито в організації подій 30 листопада. Хоча наш Рух у той же день розповсюдив заяву, в якій засудив неправомірність дій силових структур, давши їм відповідну правову оцінку», - стверджує Німченко.

«Судячи з усього, настав час розібратися, хто з опозиційних лідерів ходить на Майдан Незалежності за покликом серця, а хто - заходить по дорозі з роботи, повертаючись через вулицю Банкову», - підсумував Німченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24