Заяви народного депутата від фракції «Батьківщина» Андрія Кожем'якіна, в яких він висловлює підозри на адресу Служби безпеки України щодо можливості участі її співробітників у злочинних діях, є образливими для всього особового складу української спецслужби. Відповідну заяву оприлюднили на сайті СБУ.

У відомстві зазначили, що протягом 22-річної історії незалежної української держави, незважаючи на різні етапи її становлення та розвитку, Служба безпеки України була і залишається державним органом, який беззастережно стояв і стоїть на сторожі основ національної безпеки країни: її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, конституційного ладу і державної безпеки.

«Жодного разу українська спецслужба не дозволила використовувати себе в досягненні будь-яких політичних цілей, тим більше протиправним шляхом. Абсолютну більшість особового складу СБУ складають співробітники, особистості і громадянська позиція яких формувалися за незалежної сучасної України. Визначальними підходами в їхньому відношенні до виконання службового обов’язку є патріотизм і професіоналізм. Тому спроби протиставлення Служби безпеки України українському народу принижують кожного офіцера, кожного співробітника, які день і ніч чесно і самовіддано виконують свій обов'язок», - йдеться в повідомленні.  

Тим більше прикро, коли такі заяви лунають з вуст не лише кадрового офіцера Служби в минулому, але й одного з її колишніх керівників, наголошується в заяві.

В СБУ не хочуть вірити, що той, «хто виходить перед людьми з подібними заявами, маючи власний досвід роботи в спецслужбах, допускає можливість її залучення до протиправних сценаріів, спрямованих проти життя і безпеки людей».

«Ці підозри не сприяють ані дотриманню громадського порядку, ні досягненню консолідації в суспільстві, чого ми всі сьогодні найбільше потребуємо», - підкреслили у відомстві.

СБУ звертається до всіх громадян з проханням не приймати на віру такі безвідповідальні заяви політиків, і пам'ятати, що дотримання прав і свобод людини і громадянина є одним з основоположних принципів діяльності Служби.

Сьогодні Андрій Кожем'якін на брифінгу заявив, що сигнали про «замінування» об'єктів у Києві можуть перетворитися в реальний терористичний акт.

Кожем'якін - колишній заступник голови СБУ з оперативних питань - начальник Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Він виступав у прес-центрі в мундирі генерал-майора СБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

465