Майбутнє шосте засідання Українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів двох країн свідчить не тільки про відповідальне ставлення РФ до зв'язків з Україною, але і про значення двосторонніх відносин для нормалізації внутрішньополітичної ситуації в Україні. Про це в інтерв'ю ИТАР-ТАСС заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

За його словами, кількість документів, які планується розглянути на зустрічі, - меморандумів, міжурядових угод, дорожніх карт «дуже значна». «Вони охоплюють широке коло - співпрацю у сфері високих технологій, сфері енергетики, нормалізацію взаємної торгівлі та усунення митних бар'єрів, що перешкоджають доступу українських товарів у Росію і російських - в Україну, - пояснив посол. - Очікується підписання непересічного договору про сучасні інфраструктурні проекти. Буде також ухвалено низку документів у гуманітарній сфері».

Зурабов звернув увагу на те, що є домовленості з цілої низки питань, «які були в роботі, але при цьому вихід на їх рішення затягувався».

Торкнувшись питання про можливість підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом, Зурабов зазначив, що «необхідне розуміння причини, через яку українська сторона призупинила процес підготовки до підписання Угоди з ЄС про зону вільної торгівлі та про асоціацію». На його думку, повернення в режим підготовки до підписання угоди «став би повноцінним, якщо в результаті проведеної роботи занепокоєння, висловлені українською стороною щодо можливих наслідків від погіршення економічних відносин з Митним союзом, були враховані повною мірою».

«Безумовно, не можна виключити, що в ході переговорів не всі проблеми будуть вирішені, - додав Зурабов. - Саме тому Україна заявила про свої претензії на отримання економічної допомоги з боку ЄС, яка компенсувала б очікувані втрати від зміни структури товарообігу з країнами Митного союзу».

Як повідомляв ForUm , за підсумками засідання міждержавної українсько-російської комісії, яке 17 грудня в Москві проведуть Президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін, очікується підписання документів, які повинні будуть зняти практично всі суперечності у взаємній торгівлі двох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280