Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко здивований проханням посла Європейського Союзу Яна Томбінського не штурмувати будівлю Київської міської державної адміністрації, в якій знаходяться учасники мітингу проти влади.

Про це він сказав на нараді в МВС 14 грудня, повідомляють «Українські новини».

«Кажу йому: пане Томбінський, для мене незрозуміла ця річ, яка відбувається! Є радикали, які спровокували працівників міліції на активні дії, і ви їх зараз захищаєте і кажете, що ми не повинні йти штурмом на ці будівлі. Це не прикрашає ні Вас, ні весь Майдан. Що відбувається?! Я не почув від нього відповіді», - переказав свою розмову з послом Захарченко.

Глава МВС заявив, що міліція почала спробу зачистки Євромайдану і будівлі КМДА тільки після того, як судовий виконавець зачитав відповідну постанову суду.

При цьому, за словами Захарченка, у момент проголошення судової постанови мітингувальники бризнули в обличчя державному виконавцю газом з балончика.

За цим фактом вже порушено кримінальне провадження, заявив міністр.

Також глава МВС в черговий раз звинуватив ЗМІ у тому, що вони однобоко висвітлюють дії міліції і роблять це навмисно з метою очорнити правоохоронців.

Як повідомляв ForUm , вночі 11 грудня сили спецпідрозділів МВС на виконання постанови суду почали демонтувати барикади в центрі Києва, а вранці здійснили спробу штурму будівлі КМДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4347