Робота комунальних служб Києва, екологічна та соціальна ситуація в місті, а також забезпечення життєдіяльності столиці на сьогоднішній день опинилися біля тієї межі, коли для їхньої підтримки потрібне негайне розблокування будівлі Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба комунального об'єднання «Київзеленбуд» з посиланням на генерального директора Михайла Царенка.

«Вже півмісяця адміністрація Києва фактично позбавлена можливості керувати містом, забезпечувати повноцінне проживання більше трьох мільйонів киян. Слід згадати, що КМДА не може бути об'єктом політичної конфронтації - це орган, який виконує управлінські функції і не залежить від політики», - заявив Царенко.

На його думку, ситуація з блокуванням будівлі вже призвела до критичних результатів - під загрозою зриву опинилися виплати бюджетним працівникам, контроль над прибиранням міста, санітарною та екологічної обстановкою.

«Під загрозою - повнокровне життя Києва як європейської столиці. - Ми повністю підтримуємо той демократичний діалог, який відбувається в державі і безпосередньо у місті. КМДА - це самі кияни, а будівля є комунальною власністю всіх киян, де завжди були відкриті двері жителям столиці. Але політика не повинна шкодити життю міста, не повинна порушувати права та інтереси громадян. Київ - це складний організм, що вимагає постійної уваги, догляду і турботи. Подальше блокування роботи центрального органу управління Києвом призведе до повного колапсу, наслідки якого доведеться виправляти дуже довго. Тим більше, що вже в розпалі зимовий сезон, який потребує особливих зусиль з боку комунальних служб», - зазначив Царенко.

Гендиректор «Київзеленбуду» закликав усі сторони, зацікавлені в ефективному вирішенні ситуації і збереженні нашої столиці, сісти за стіл переговорів і в найкоротші терміни відновити роботу КМДА в штатному режимі.

Нагадаємо, 1 грудня активісти масових протестів у столиці зайняли будівлю КМДА. З цього моменту вона знаходиться під їхнім контролем, а працівники міськадміністрації не здійснюють свою діяльність належним чином.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130