Генеральна прокуратура України ініціюватиме розробку та запровадження ідентифікаційних знаків на форменому одязі співробітників спецпідрозділів МВС для швидкого встановлення їх особистостей.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві сказав генпрокурор Віктор Пшонка, коментуючи результати попереднього розслідування причин і обставин розгону євромайдану 30 листопада, повідомляє «УНІАН».

«Ви можете поставити запитання: а конкретно відповідатимуть рядові бійці «Беркута» чи ні? Це дуже складне питання, бо вони були із закритими обличчями, в масках і тому подібне. Ми вивчили інструкції та положення діяльності «Беркута», і будемо ставити в правовому порядку питання - немає конкретної позначки для кожного бійця «Беркута». Щоб на його службовому одязі або на касці був номер, що відповідає його реальному прізвищу. Це не виписано... На новому плані це питання будемо ставити. Це реально, на наш погляд. Ми з цього будемо робити висновки і будемо вимагати, щоб всі спецпідрозділи відповідали в номерному плані прізвищам бійців, які задіяні в спецоперації», - сказав Пшонка.
Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами у ніч на суботу на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович14 грудня усунув з посад голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова і заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича за клопотаннями ГПУ.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293