У ніч на 30 листопада у звільненні Майдану Незалежності від мітингувальників брали участь 290 бійців спецпідрозділу «Беркут».

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив генпрокурор Віктор Пшонка.

«Слідчі Генпрокуратури відновили хронологію подій, що передували цій ситуації, чітко встановлено кількість і дислокацію співробітників «Беркута» та ВВ, а також рух людей на Майдані», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

При цьому журналістам була продемонстрована схема відновлення подій на євромайдані 30 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.


За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами у ніч на суботу на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження. ГПУ розслідує інциденти на Майдані.

У Міністерстві внутрішніх справ України визнали, що порушення з боку міліції під час сутичок на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада були.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович усунув з посад голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова і заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича за клопотанням Генеральної прокуратури України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147