Президент України Віктор Янукович усунув з посад заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сівковича та голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова за клопотанням Генеральної прокуратури України, у зв'язку з підозрою у причетності зазначених посадових осіб до порушення конституційних прав громадян, котрі 30 листопада 2013 р. перебували на Майдані Незалежності у Києві. Про це Forum'у повідомили в прес-службі Глави держави.

«Президент сподівається, що Генеральна прокуратура об'єктивно і всебічно проведе розслідування цих подій і запропонує суспільству конкретні юридичні заходи реагування на допущені протиправні дії», - наголошується в повідомленні.

Глава держави також пропонує правоохоронним органам провести розслідування відкрито і прозоро, і поставити крапку в цьому питанні.

Президент звертає увагу, що ні для яких посадових осіб держави не повинно бути винятків у питаннях відповідальності за вчинення незаконних дій.

Нагадаємо, працівники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв'язку з подіями, що сталися у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності, заступникові секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444