Співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв'язку з подіями, що сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності, заступникові секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступникові начальника київської міліції Петру Федчуку.

Про це заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка на брифінгу у суботу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Найближчим часом підозрюваним у перевищенні влади 30 листопада чиновникам буде обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

При цьому генпрокурор клопоче про відсторонення від виконання обов'язків чиновників, підозрюваних у перевищенні влади щодо розгону євромайдану 30 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами у ніч на суботу на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження. ГПУ розслідує інциденти на Майдані.

Начальник київської міліції взяв на себе відповідальність за розгін євромайдану. На час проведення службового розслідування начальник столичної міліції Валерій Коряк відсторонений від виконання обов'язків. Пізніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерій Коряк звільнений.

Президент України Віктор Янукович запропонував запровадити мораторій на будь-які силові дії на період переговорів щодо пошуку виходу з політичної кризи.

У Міністерстві внутрішніх справ України визнали, що порушення з боку міліції під час сутичок на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада були.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229