Прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що у найближчий понеділок закінчуються складні переговори з Російською Федерацією.

Про це він заявив під час виступу на Європейській площі у Києві, де проходить мітинг на підтримку влади, передає кореспондент Forum'у.

«За 3,5 роки ми, нарешті, домовилися підписати договір, який дозволить ефективно працювати нашим галузям: авіаційній, космічній, металургійній та машинобудівній», - заявив він.

Як підкреслив прем'єр, Україні необхідно відновити торгово-економічні відносини з Росією.

«Нашу економіку підкосила висока ціна на російський газ: за 3 роки ми переплатили 20 млрд доларів, що становить дві третини річного бюджету Пенсійного Фонду. Ми не могли більше терпіти, чому ми повинні платити найвищу в Європі ціну на газ?», - поставив риторичне запитання Азаров.

При цьому він назвав спекуляціями повідомлення про те, що Україна має намір підписати угоду про вступ до Митного союзу.

Як повідомляв ForUm, за підсумками засідання Українсько-Російської міждержавної комісії, яке 17 грудня у Москві проведуть президенти України і Росії Віктор Янукович та Володимир Путін, очікується підписання документів, які повинні будуть зняти практично всі суперечності у взаємній торгівлі двох країн.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117