Прем'єр-міністр України Микола Азаров підтвердив євроінтеграційний курс України. Про це він заявив під час виступу на Європейській площі у Києві, де проходить мітинг на підтримку влади, передає кореспондент Forum'у.

«Вони думають (опозиція і мітингувальники від неї - Ред.), що підписання Угоди (про асоціацію з ЄС - Ред.) веде до членства в ЄС, але це не так. Нам не пообіцяли європейських перспектив. Але ми не відмовляємося від курсу євроінтеграції, бо це, насамперед, модернізація країни, це нові школи, лікарні і дороги, і цим треба займатися щодня», - заявив прем'єр.

При цьому він констатував, що влада зробила помилку, не роз'яснивши, які загрози несе в собі підписання Угоди з ЄС.

«Мене часто запитують, про що ми думали, коли вирішили відкласти підписання Угоди (про асоціацію з ЄС - Ред.). Ми думали про українців, про тих, хто стоїть тут, і про тих, хто стоїть за 500 метрів звідси. Ми думали і про схід, і захід, думали про збереження робочих місць, зарплат і пенсій, це рішення нам далося дуже важко», - сказав Азаров.

При цьому прем'єр зазначив, що Україна повинна займати сильні позиції для того, щоб отримати повагу від обох своїх партнерів - Євросоюзу та Російської Федерації.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130