Президент України Віктор Янукович підписав доручення за результатами зустрічі з представниками студентської молоді 13 грудня 2013 р. Як повідомляє прес-служба Глави держави, його метою є забезпечення більш широкої участі молодих громадян у вирішенні актуальних питань розвитку суспільства і держави.

Зокрема, прем'єр-міністру Миколі Азарову доручено забезпечити систематичне, оперативне і в повному обсязі інформування суспільства, зокрема студентської молоді, про цілі, зміст, етапи, проблемні питання процесу європейської інтеграції України, про хід ведення відповідних переговорів між Україною і Європейським Союзом.

Крім того, прем'єр повинен залучити представників молодіжних, насамперед, студентських громадських організацій, до підготовки пропозицій щодо забезпечення формування та реалізації внутрішньої і зовнішньої політики держави, в тому числі шляхом участі в консультаціях, круглих столах, обговоренні питань суспільно - політичного розвитку.

Главі уряду, голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій доручено також забезпечити розширення представництва студентства в консультативних та дорадчих органах центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Нагадаємо, 13 грудня під час зустрічі з представниками студентської молоді Президент розповів, чим викликана пауза у підписанні Угоди з ЄС.

29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268