У Києві розроблено всеосяжний план дій, який дозволить в разі надзвичайної ситуації захистити киян та гостей міста, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Ми затвердили всеосяжний план дій, який дозволить в разі надзвичайної ситуації захистити киян і гостей міста. Департаменти КМДА, територіальні підрозділи центральних органів влади, правоохоронні органи, комунальні служби та районні держадміністрації - всі повинні бездоганно виконати свої обов'язки щодо цивільного захисту населення і життєзабезпечення міста», - зазначив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Згідно з рішенням, з метою ліквідації наслідків можливих надзвичайних подій у підвищену готовність приведені аварійно-рятувальні підрозділи ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у місті Києві та «Київської служби порятунку».

Крім того, «Київенерго», «Київводоканал», «Київгаз» і районні держадміністрації у разі виникнення аварій повинні забезпечити проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт.

Серед інших заходів передбачено цілодобове чергування машин невідкладної медичної допомоги в місцях масового перебування людей та забезпечення своєчасного транспортування хворих у лікувально-профілактичні установи.

«Головне - це уникнути сутичок між прихильниками різних політичних сил і забезпечити законне право громадян на проведення мирних акцій. Ми закликаємо правоохоронців саме до цього», - підкреслив Голубченко.

Він додав, що одним з найважливіших завдань міської влади є забезпечення нормальної роботи міського транспорту. Так, враховуючи, що очікується велика кількість людей, громадський транспорт працюватиме 14 та 15 грудня в режимі робочого дня.


Нагадаємо, рятувальні та аварійно-ремонтні служби Києва приведені в підвищену готовність.

У ці вихідні, 14-15 грудня, окремі станції столичного метрополітену можуть бути закриті на вхід і вихід для пасажирів, також буде обмежено рух транспорту по центральних вулицях столиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115